Blessure Boycie

Heel erg slecht nieuws. Boycie heeft een bicepspeesblessure.

Na de IWT selectiewedstrijd kwam hij mank uit de auto, maar de volgende dag leek alles alweer veel beter. Na een paar dagen rust was er ogenschijnlijk niks meer aan de hand. Een week later na een lange inspannende training bleek hij weer mank. Daarom moesten we ook de OWT in Heerle afzeggen. Wederom rust en pijnstilling gegeven en alles leek weer goed. Zou hij zich dan toch verstapt hebben? Na de OWT in Borculo ging het nog 2 weken goed en daarna zag ik na een training in ruig terrein weer dat ie mank was na het trainen als hij gerust had. Er leek dus toch meer aan de hand.

We zijn naar een orthopeed geweest, deze kon weinig geks voelen aan de poten. Toch voor de zekerheid foto's laten maken van beide voorpoten. De ellebogen zagen er gelukkig nog steeds puntgaaf uit, dit was het dus niet. Maar wat wel? 

We zijn naar een dierenfysio geweest en deze constateerde met behulp van echografie dat Boycie aan de linkervoorpoot een bicepspeesblessure heeft. Ik kon het zelf ook mooi zien dat deze pees in de rechterpoot er heel goed uit zag, maar dat er links onder andere veel vocht zat en de pees niet in orde was. Ik schrok toen ik hoorde dat het herstel wel 6-12 maanden kan duren. Op dit moment zijn we druk aan het werk om deze blessure te boven te komen. Boycie krijgt lasertherapie om het vocht te laten verdwijnen rondom de pees. Daarnaast loopt hij in de aquatrainer en doen we thuis allerlei huiswerkoefeningen. Ondanks dat we wel bezig zijn met dingen missen we het trainen allebei enorm. Ik merk dat Boycie ook "vervelend" wordt. Hij kijkt me regelmatig smekend aan of hij niet wat mag doen. Hij kan al helemaal gelukkig worden als hij met een dummy mag sjouwen tijdens het wandelen. Hij mag op dit moment nog niet galopperen, alleen maar gecontroleerde bewegingen. Wel mag hij zwemmen. Maar ook dit is lastig voor hem, want normaal gesproken gaat hij altijd met een bommetje (inclusief flinke afzet) te water. Dit is veel te belastend voor hem nu, dus leer ik hem nu rustig het water in te lopen. Pas wanneer hij er helemaal in zit gooi ik een dummy in het water en mag hij deze halen.

Ik hoop heel erg dat hij hier goed uitkomt en straks er weer vol tegenaan kan, want ik ben nog lang niet klaar met dit mannetje! 

De OWT finale, WT finale in Belgie, the best of the best...hier zouden we allemaal aan meedoen maar dit gaat helaas niet door. Ontzettend jammer, maar als we de blessure onder controle krijgen weet ik zeker dat we wel weer een kans krijgen om aan deze wedstrijden mee te doen!

13-04-2019 OWT Borculo

Helaas de OWT van vorige week in Heerle af moeten zeggen omdat Boycie mank liep. Maar na een week volledige rust lijkt het weer goed te gaan met zijn poot en konden we vandaag wel meedoen aan de OWT in Borculo. Altijd een erg mooi terrein. Ook vandaag wisten Boycie en ik alle dummy's weer binnen te brengen. Het koste ons wel wat meer moeite dan anders. Het ging niet zo strak als ik zou willen, maar soms heb je dat. Aan het einde van de dag bleek dat het voor iedereen vrij pittig was, er waren geen hoge punten gescoord. Onze 80 punten bleken toch nog genoeg te zijn voor een tweede plaats! 

29-03-2019 IWT selectiewedstrijd

Afgelopen weken enkele malen samen getraind met Rob en Ingrid Schmidt voor de IWT selectiewedstrijd. Vandaag moest het gebeuren. Helaas hadden Boycie en ik een mindere dag. Wel alle dummy's binnen. Een paar ook echt wel netjes, maar ook een paar dummy's hangen en wurgen. Gelukkig scoorden mijn teamies een stuk constanter waardoor we aan het einde van de dag toch het beste team waren. We hebben ons geplaatst voor de IWT, super leuk vooruitzicht!!

24-03-2019 OWT Dongen 

Onze eerste OWT van het nieuwe seizoen. Eens zien of we ons niveau hebben kunnen vasthouden ten opzichte van vorig jaar. Boycie liep lekker, luisterde goed en had er zin in. Kwamen vrij steady alle proeven door en hadden alles binnen aan het einde van de dag. Er was nog iemand in de open klasse met evenveel punten als wij, dus: barrage. Ook nu wist Boycie de 2 dummy's heel netjes op te halen. In mijn ogen had hij het eigenlijk niet beter kunnen doen dan wat hij liet zien. De andere hond hoefde net iets minder lang te zoeken naar de dummy in het hoge gras en won daardoor nipt de barrage. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat we een gedeelde eerste plaats hadden behaald en dat we qua plaatsing met de beker voor de tweede plek naar huis gingen! Super trots op Boycie om weer zo te starten dit seizoen! Hiermee bemachtigen we ook gelijk een plek voor de OWT finale.

Wedstrijden 2018

Dit jaar de nieuwspagina iets minder consequent bijgehouden. Hier een korte samenvatting van onze belevenissen in 2018 tot nu toe.

In maart begon het OWT seizoen. We hebben in totaal 4 individuele OWT's gelopen in de open en tevens hoogste klasse. Ik had nog nooit een OWT in de open klasse gelopen, dus dit jaar zou in het teken staan van ervaring opdoen en kijken waar we staan en waar we nog aan moeten werken. Maar wauw, onze eerste OWT leverde gelijk een 3e plek op en daarmee kwalificeerden we ons gelijk voor de OWT finale aan het eind van het seizoen, nauwelijks te bevatten.

Ons seizoen kon al niet meer stuk, wat een begin. Maar ook de 3 OWT's die volgden wisten we goed af te leggen. We haalden iedere keer alle dummy's binnen en Boycie eindigde elke keer in de top 3! Tweemaal wisten we een OWT te winnen, eenmaal een 2e plaats en dus een 3e plaats op onze eerste OWT. Daarna volgde de OWT finale, als kerst op de taart wisten we deze ook te winnen. Leuk weetje: de winst volgde na een spannende barrage waarin hij het op moest nemen tegen zijn moeder, hoe bijzonder is dat.

Ik ben ontzettend trots op Boycie, hij heeft zo stabiel gepresteerd! 

We hebben ook nog meegedaan aan een team OWT. Dit was voor het eerst dit jaar dat er een teamwedstrijd op OWT gebied werd georganiseerd. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! Hier wisten we met ons team een 2e plaats te behalen!

 

Tussendoor ook nog een Mock Trial gelopen, ook voor het eerst in de Open klasse. Hij heeft goed zijn best gedaan, maar had op 1 apport vrij lang werk nodig om deze binnen te krijgen. De 2 andere honden die ook goed liepen deden het wat strakker, hierdoor eindigde Boycie uiteindelijk als 3e met een Uitmuntend, heel blij mee!

Dat weekend ook nog een gewone WT van de LKN gelopen, dit was voor mij eindelijk een wedstrijd dichtbij, die kon ik niet laten lopen. Boycie liep ook hier heel lekker, resultaat: 1e plaats in de A-klasse. Hiermee hebben we ons ook gekwalificeerd voor de finalewedstrijd van de LKN de "Jachttrofee".

 

Dit jaar zouden we ook onze start maken in de open klasse voor wat betreft de Field Trials. Heel erg spannend voor mij! Het seizoen is nog niet afgelopen, we hebben tot op heden 5 Field Trials gelopen waarvan we driemaal een kwalificatie wisten te behalen. Eenmaal een "G" (Goed), tijdens deze wedstrijd strandden we op ons 4e apport. Een duif op ruim 200 meter met enorme tegenwind. Hierdoor werd het lastig communiceren met de hond middels de fluit, Boycie hoorde mij simpelweg niet altijd even goed. Daarnaast wordt het inschatten van de valplek op die afstand voor mij ook steeds lastiger, zeker als je de duif zelf niet hebt zien vallen en je het dus met aanwijzingen van de keurmeester moet doen. Hierin heb ik zelf vooral nog veel te leren. Doordat de winnaar 6 apporten heeft binnengehaald en wij maar 3 resulteerde het, geheel terecht, in de kwalificatie "Goed" ondanks dat ons werk op de eerste 3 apporten gewoon strak was. 

De andere twee field trials wisten we tweemaal een "Uitmuntend" te halen, waarvan eenmaal een 2e plaats Uitmuntend en tevens guns choice. De gastheer vertelde bij de prijsuitreiking dat de guns choice meestal een hond is die in de wedstrijd niet ver is gekomen, maar wel heel mooi werk liet zien ondanks dat het niet geheel volgens de regels was. Echter dit maal was het anders want Boycie had en heel goed gelopen tijdens de wedstrijd, maar de apporten werden daarnaast ook nog eens op een erg aansprekende wijze binnengehaald. Mijn favoriet was zelf het laatste apport, een duif die vrij laat in de wedstrijd nog geschoten word, buiten het zicht van Boycie. Op ruim 200 meter op het stoppelveld lag de duif. Hierbij moest Boycie de lokstal met vele eerdere valplekken voorbij. Tevens draaide hier een carrousel met daarop 2 echte (wel dode) duiven. Een mooie uitdaging, maar Boycie liep de lijn super en kwam perfect uit. Hij hoefde in het valgebied nauwelijks te zoeken zo mooi kwam hij uit. Prachtige afsluiter. Resultaat 2U RCACT + guns choice.

We behaalden ook tweemaal een NC (Non Classé). De hond heeft in dat geval geen eliminerende fout gemaakt, maar heeft meestal het apport waarop hij gestuurd is niet binnengebracht. Dit gebeurde een keer in de aardappels. Ik had dit apport zelf niet goed gemarkeerd omdat deze duif viel terwijl ik Boycie op dat moment aan het handelen was op zijn eerste apport. Nadat het eerste apport binnen was mocht mijn buurman zijn hond sturen op het apport in de aardappels. Helaas kwam dit apport niet binnen, toen moest Boycie. Ook hij kreeg de duif niet binnen. Achteraf bleek dat ik Boycie veel te diep heb laten zoeken. Mijn fout dus. Zo zie je maar dat je op elk moment in de wedstrijd goed op moet letten. Want door mijn onoplettendheid hebben we het apport niet binnen weten te halen. Als ik Boycie op de goede plek had laten zoeken was het resultaat vast heel anders geweest. Dat is ook het spannend, maar soms ook wrange van Field Trials. Je moet zelf goed opletten, geen 1 apport is het zelfde. Hierdoor is het enorm uitdagend, maar als het niet zo lekker loopt kan je ook wel eens flink balen dat je net dat beetje geluk mist wat een ander wel heeft. Maar hier worden we uiteindelijk alleen maar sterker van. 

De andere NC is vooral te wijten aan Boycie zijn ervaring. Dit was onze eerste Field Trial in Belgie. Hier gaat het er weer heel anders aan toe dan in Nederland. In Belgie stonden we met 6 hondjes op linie, alle honden van de lijn en vervolgens werd er een stuk mais voor ons uitgedreven. Hieruit kwamen eenden op en deze werden geschoten. Ook hier zelf zo goed mogelijk onthouden waar wat gevallen is. De meeste eenden vielen op het weiland voor ons, sommigen in de mais, maar er was ook 1 aangeschoten eend achter ons in het bos gevallen. Wij hadden het laagste nummer geloot dus Boycie moest hier als eerste op werken. Nadeel was dat wij deze allebei niet hebben zien vallen, omdat we met ons gezicht de andere kant waren opgesteld. Ik stuurde Boycie naar de plek waar de eend ongeveer in de bosrand moest zijn gevallen. Daarna moest hij het verder zelf uitzoeken. Hij is wel in het bos geweest, maar waarschijnlijk geen geur gevonden en kwam er vrij snel weer uit. Hier mist hij nog de ervaring om zo'n loper te traceren. De hond na ons lukte het wel en kwam na een paar minuten weer uit het bos met eend. Waarschijnlijk was de eend nog een heel stuk gaan lopen. Hopen dat we dit eens kunnen oefenen in de praktijk zodat Boycie leert dit soort sporen ook uit te werken. Komt vanzelf, hij is net 3,5 jaar. 

Wie weet wat we dit jaar nog mee kunnen pikken en anders volgend jaar weer nieuwe kansen! 

20-07-2017 Field Trial Ospel (novice)

Onze allereerste FT ooit gelopen, het was een spannende, maar ook hele leuke en toch ook ontspannende dag. Boycie is nog een jonge hond met niet al teveel ervaring, dus ik was erg benieuwd hoe hij zich zou gedragen. Hij heeft me wederom verbaasd. Hij zat erbij alsof ie dit al jaren deed. In het begin toen er nog geen schoten hadden geklonken zal ie wellicht even gedacht hebben, wat zijn we hier aan het doen? Maar toen eenmaal de eerste duif viel, was het een en al focus. Hij heeft een paar hele mooie markeerapporten opgehaald, hier hoefde ik mij helemaal niet mee te bemoeien. Alleen bij de laatste markeer had hij wat hulp van me nodig, maar hij nam mijn aanwijzingen keurig aan en vond de duif daardoor snel. Ik denk dat ik er meer moeite mee had om goed op te letten en alles te onthouden dan Boycie. Maar het was ontzettend leerzaam voor ons allebei en ik ben heel trots op het werk wat Boycie hier heeft laten zien. Onder deze omstandigheden rustig blijven, maar toch zo alert en altijd ready to go. Een hele fijne eigenschap! Aan het einde van de wedstrijd kregen we tijdens de prijsuitreiking hele mooie beschrijvingen van de keurmeesters te horen wat betreft de uitgevoerde apporten door de verschillende honden. Als allerlaatste werden Boycie z'n apporten genoemd, dit betekende dat hij had gewonnen. En ik was heel blij met de complimenten over z'n werk. Boycie kreeg van al deze mooie woorden niks mee, die lag heerlijk te slapen. Eindresultaat: 1U.

08-07-2017 Mock Trial Lekkerkerk

Vandaag meegedaan aan de Mocktrial te Lekkerkerk, georganiseerd door de NLV. Keurmeesters: Rob Schmidt, Herman Jeske, Rinus Heijmans en Petra Vingerhoets. We deden mee in de novice klasse.
's Ochtends de walk-up waarbij elke hond 3 dummy's kon halen. Hier kwamen we goed doorheen. Hier en daar een beetje bij moeten sturen, maar het was ook pittig voor de honden om goed te kunnen markeren op het uitdagende terrein. Erg tevreden tot zover.
's Middags werd er voor de honden die nog in de wedstrijd zaten een drive gehouden. Alle hondjes in linie op post. Na de drive mochten er steeds 2 hondjes onder de km werken. Hier liet Boycie echt mooi strak werk zien. Hij had goed opgelet en wist de dummy's nog goed te liggen. Ondanks alle verleidingen een mooie schuine lijn over de greppel en vervolgens over de sloot. Al met al super blij met wat hij vandaag heeft laten zien. Aan het einde van de dag bleek Boycie het mooiste werk geleverd te hebben. Resultaat: 1U! Super trots op het mannetje!

24-06-2017 OWT Finale De Steeg

Vandaag ons eerste optreden tijdens een finale. Ik was al erg blij dat we uitgenodigd waren, in eerste instantie in de starters klasse. Maar omdat Boycie vorige week de OWT in Hengelo gewonnen heeft in de novice klasse, plaatsten we ons nog op het allerlaatste moment voor de finale in de novice klasse.

Dat het een echte finale was, was al snel duidelijk. Ze hadden er echt een schepje bovenop gedaan en zeer uitdagende proeven neergezet. We liepen eerst 4 proeven, daarna zou gekeken worden welke combinaties nog in de race zaten (alle dummy's binnen), zij zouden de 5e en tevens laatste proef van de dag mogen lopen. Het was een heel erg mooi, maar pittig terrein onder andere door het hoge gras. Het was ook erg droog geweest de afgelopen dagen, dus de honden moest er echt voor werken om een dummy binnen te krijgen. Maar desondanks kwamen Boycie en ik de eerste 4 proeven goed door. Het waren geen proeven waar je hond gemakkelijk alles even in 1 streep op zou halen, dus hier en daar wel wat puntjes verloren, maar gelukkig had Boycie niet al te veel sturing nodig.

Wij mochten door naar de laatste proef, samen met nog 7 andere combinaties uit de novice. Voor alle klassen werd er een walk-up gehouden. Met 4 hondjes op linie. Bij ons viel er voor de ene hond een markeer links in het hoge gras en wanneer deze hond met de dummy op de terugweg was, werd er door de helpers geschoten richting de rechterkant van het veld. Hier lag een blind. Ook deze dummy's wist Boycie binnen te halen. Ik was heel erg tevreden over zijn werk. Nu was het wachten op de prijsuitreiking, wat de uitslag ook zou worden, ik ging sowieso met een goed gevoel naar huis. Mijn naam werd als allerlaatste genoemd tijdens de prijsuitreiking, dit betekende een eerste plaats!! Zo ontzettend trots op mijn mannetje. Tevens hele mooie prijzen gekregen: een voertas voor op reis, een dummybal, een mooi beeldje, een medaille van orweja en als klap op de vuurpijl: een dag mee op jacht in Duitsland!

17-06-2017 OWT Hengelo (gld)

De laatste OWT van dit seizoen op een werkelijk prachtig terrein! Geen wonder dat er zulke mooie proeven uitgezet werden. Dit keer was ik scherp, heb ik netjes gewacht op het teken van de keurmeester en ik kon wederom vertrouwen op Boycie zijn stabiliteit en werklust. Hij haalde, op de waterproef na, zonder moeite de dummy's binnen ondanks dat er best uitdaging in de proeven zat. Het novice certificaat was binnen! Aan het einde van de dag bleek ook nog dat Boycie en ik een eerste plaats hadden behaald! Met 95 van de 100 punten, een pr. Hiermee hebben we ons gelijk geplaatst voor de novice finale, we zouden anders ook in de finale mogen optreden, maar dan in de starters. Prachtige afsluiter van het OWT seizoen!

 

 

28-05-2017 Team WT Zichem (België)

Samen met Herman Jeske (starters hond), Tom van der Linden (open hond) de teamwedstrijd gelopen. Het zou een warme dag worden, maar het liep lekker door en we waren begin van de middag al klaar met alle proeven. 4 van de 5 keurmeesters kwamen uit Engeland, ik was benieuwd wat voor proeven zij zouden bedenken. De honden kenden elkaar eigenlijk niet, maar dat was geen enkel probleem. Ze stonden samen op post alsof ze dit al veel vaker zo gedaan hadden. We slaagden erin om alle dummy's binnen te halen. Boycie had een hele keurige individuele score van 90/100. Uiteindelijk bleken we met z'n allen de 3e plaats behaald te hebben! 

07-05-2017 OWT Kropswolde

Er was de dag na de MT ook nog een OWT in Kropswolde. Mooie, eerlijke proeven en daarnaast ook nog eens prachtig weer. Boycie heeft wederom heel mooi en stabiel werk laten zien. Niet elke markeer was even strak, maar dat kan ook niet altijd. Maar verder had ik weinig op of aan te merken en heb ik gewoon genoten van hem. Hij heeft alle dummy's binnengehaald, helaas heb ik het voor hem verpest. Ik heb deze fout helaas al eerder gemaakt dit seizoen, wederom Boycie te vroeg naar de dummy gestuurd en dus niet gewacht op het teken van de keurmeester. Gelukkig heeft Boycie er geen weet van en heeft het gewoon weer super gedaan (20, 16, 17, en 16 punten op de overige proeven).

06-05-2017 Mock Trial Kropswolde

Onze eerste wedstrijd dit jaar in het noorden van het land, heerlijk om eens niet uren in de auto te hoeven zitten. Dit maal een Mock Trial (MT), wij deden mee in de novice. Keurmeesters: Petra Vingerhoets en Henk Slijkhuis. De wedstrijd startte gelijk met de novice klasse, als die klaar was, volgde de open. We mochten dus gelijk aan de bak. Ik had 's ochtends tijdens de loting nummer 1 geloot. Boycie mocht als eerste beginnen. We begonnen met wat enkelvoudige markeren. Dit was geen probleem voor Boycie. In de loop van de wedstrijd werden de apporten steeds iets pittiger. Maar ook deze apporten kwamen zonder problemen binnen en tussendoor had hij de rust als een andere hond aan het werk was. 's Middags was er nog een hele pittige drive, er vielen 40 dummy's. Ook in deze situatie bleef Boycie kalm, maar alert. Erg genoten van mijn hondje, de mooie terreinen en de sfeer. Aan het einde van de dag bleek dat er in de novice een duidelijke winnaar was volgens de keurmeesters en dat was Boycie! Een mooie eerste plaats en met een trots gevoel weer naar huis.

 

22-04-2017 OWT Borculo

Voor het eerst een OWT met Boycie gelopen in de novice. We gingen voor een leuke ervaring en dat is gelukt. Helaas haalden we op onze laatste proef een nul doordat Boycie de verkeerde dummy ophaalde. Er viel een markeer net voor de sloot op minimaal 100 meter en net aan de overkant van de sloot lagen nog dummy's van de open klasse. Het was dus de bedoeling dat de novice honden voor de sloot zouden blijven. Boycie zijn lijn er naar toe was mooi, maar voordat ik het wist sprong hij zo over de sloot en liep recht in de verwaaiing van een dummy van de open klasse. Ik probeerde Boycie nog terug te krijgen maar dit was lastig gezien de flinke tegenwind en de afstand. Volgende keer eerder fluiten. Ondanks dat we op de laatste proef een nul haalden, toch met een heel erg tevreden gevoel naar huis. Voor het eerst in de novice en op de overige proeven 19, 17, 17 en 18 punten halen is heel netjes naar mijn mening. Hij heeft heel mooi constant gewerkt op het prachtige terrein in Borculo.

02-04-2017 Teamwedstrijd Terhills (Belgie)

Een hele gave en gezellige dag gehad in Belgie, samen met 2 nestgenootjes vormden we het team "Sasawot". Erg bijzonder om met 3 hondjes uit hetzelfde nest deze wedstrijd te lopen. Het was heerlijk weer en de proeven behoorlijk uitdagend. De eerste proef was gelijk heel pittig, maar 2 teams van de 6 wisten alle dummy's binnen te halen. Wel heel leuk dat wij daar 1 van waren. De overige proeven gingen ook goed, aan het eind van de dag bleek dat wij het enige team waren dat alle dummy's binnen had gehaald. Dit werd beloond met een eerste plaats. We kregen allemaal een dummy mee naar huis en voor de eerste plaatsen was er een gift certificate van Euregio Gundogs, een prachtige prijs! 

25-03-2017 OWT Lekkerkerk

De derde en laatste OWT in de startersklasse. Het was een mooie dag, leuk terrein en mooi weer. Boycie heeft weer stabiel werk laten zien. Wederom moest er een barrage gelopen worden en was ik 1 van de uitverkorene. Dit maal, bleek later, ging het om de 3e of 4e plek. Er viel een markeer net aan de andere kant van het slootje. Deze kwam binnen na even in het valgebied gezocht te hebben. Mijn tegenstander haalde de dummy ook netjes binnen, afwachten wat het oordeel van de keurmeesters is. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Boycie overall net wat mooier werk had laten zien, we hadden de 3e plaats te pakken! Wederom trots op het manneke.

18-03-2017 OWT Spaarnwoude

Onze tweede OWT, dit keer is het gelukt om alle dummy's binnen te halen en is het tevens gelukt om als voorjager geen domme fouten te maken. Ons eerste OWT certificaat is een feit! Boycie heeft wederom heel netjes gewerkt. Aan het einde van de middag bleek dat er 2 personen waren met een gelijk puntenaantal. Om welke plek het gaat wordt op dat moment nog niet verteld. Mijn tegenstander en ik kregen beide een markeer, degene die deze als mooiste binnen haalt wint de barrage. Mijn tegenstander mocht eerst, ik mocht en kon niet zien wat hij deed. Daarna ik, Boycie markeert goed en loopt er eigenlijk zo bovenop. Na afloop bleek dat de andere hond iets meer werk nodig had, dus Boycie had de barrage gewonnen. En niet veel later bleek dat hij ook de winnaar was van de starters klasse! Super blij met dit resultaat, hiermee plaatsen we ons ook automatisch voor de OWT finale. Geweldige goedmaker t.o.v. vorige week.

11-03-2017 OWT Veghel

Onze allereerste OWT samen, we hadden er veel zin in maar toch ook best spannend. Het is en blijft altijd afwachten of het eruit komt op zo'n wedstrijddag. Deze dag deden er maar liefst 5 pups het uit nest van Kyara X Pike mee, erg leuk om iedereen weer een te zien! Aan het eind van de dag gingen 3 van de 5 sasawotjes er met een certificaat vandoor. Helaas zaten wij daar niet bij, maar dat was geheel mijn eigen schuld. Gelijk bij de eerste proef, om 9.15 uur, heb ik het verpest. Blijkbaar heb ik niet goed geluisterd, ik dacht dat ik Boycie mocht sturen zodra de tweede dummy op de grond lag. Maar de keurmeester had gezegd dat ik moest wachten op haar teken en dat heb ik niet gedaan. Ontzettend zonde, want de eerste 2 dummy's van de dag waren vlot binnengehaald door Boycie. Gelukkig had Boycie geen idee dat er iets fout was gegaan, maar ik baalde natuurlijk wel. Desondanks toch alle proeven afgemaakt, goed voor de ervaring. En wat deed hij het knap. Heel erg blij met het werk wat hij heeft laten zien. Naast de nul waren onze overige punten: 17, 20, 20 ,20. Extra zonde als je weet dat je anders gewoon in de prijzen had gelopen, maargoed...aan "als" heb je niks. Wel een hele mooie dag gehad en dit gaf mij zeker vertrouwen voor de volgende OWT's! 

 

11-02-2017 Koudwildtest Heerle

Vandaag deelgenomen aan de koudwildtest van de NLV. Een hele koude dag met aan het begin zelfs nog een flinke sneeuwbui, maar dat deerde niet. Het was een ontzettend leuke en leerzame dag met als keurmeesters Henk Slijkhuis en Rob Schmidt. We begonnen de dag met een uitleg over wat een veldwedstrijd is en welke regels daarbij horen. Vervolgens gingen we het veld in. We begonnen 's ochtends met een nagebootste voor de voet jacht. Voor ons liepen de geweren en alle hondjes op linie erachter. Boycie mocht gelijk beginnen en moest samen met een andere hond onaangelijnd meelopen (de rest van de honden lopen aangelijnd mee in de linie). Boycie moest er echt even inkomen, het was erg spannend voor hem in het begin en voor mij ook wel. Naarmate de dag vorderde werd hij steeds rustiger en hield de geweren keurig in de gaten. 's Ochtends in totaal 3 apporten mogen halen. Dit was voor Boycie niet moeilijk. 's Middags zaten de honden op post, ook dit ging keurig. Boycie was heel goed te sturen en was mooi rustig in het koppie. Als afsluiter nog een mooie drijfjacht waarbij alle honden los op post zaten en er vele stukken wild hen om de oren vlogen. Boycie doorstond dit ook goed en haalde het laatste stuk heel netjes binnen. Aan het einde van de dag behoorde Boycie tot 1 van de hondjes die ze graag in de toekomst eens op een veldwedstrijd zien. Dit zijn we dan ook zeker eens van plan, eerst nog wat meer ervaring opdoen.  

20-11-2016 WT St. Oedenrode

De laatste wedstrijd van het jaar, wederom in de C-klasse. Een erg leuk en goed georganiseerde dag met gezellige bekenden! We wisten alle dummy's binnen te halen en over het algemeen was ik tevreden over zijn werk. Het waaide die dag enorm, hebben we dat ook eens meegemaakt, de honden werden er wat wild van. Ik merkte wel dat de C-klasse nu echt klaar is voor Boycie, de afstanden zijn een stuk korter dan op de training en het is niet uitdagend genoeg meer. Het is mooi geweest in de C-klasse. Volgend jaar moeten we zorgen dat we in een klasse hoger kunnen starten. De WT wel mooi afgesloten met een 2e plaats, 88 punten (18,15,17,18 en 20). De organisatie had ook voor erg leuke prijzen gezorgd, nog niet eerder zoiets leuks gewonnen. Al met al een leuke dag en kijken uit naar volgend jaar!

 

22-10-2016 WT Laren

Eigenlijk ga ik elk jaar naar de WT in Laren georganiseerd door de CBRCN. Altijd een erg leuke dag op een mooi terrein! Dit jaar was ik er voor het eerst met Boycie. Helaas niet alle dummy's binnen weten te halen. 1 proef liep finaal in de soep. De omstandigheden waren ook niet ideaal (geen/weinig wind), maar uiteindelijk blijft het feit dat Boycie de dummy's in het bos niet geroken heeft en dus helaas niks binnen heeft gebracht. Hij heeft enorm fanatiek gezocht, misschien juist wel iets te fanatiek. Het zoeken gaat met zo'n hoge snelheid dat de kans vrij groot is dat hij letterlijk over de dummy's heen vliegt, maar door de snelheid niks ruikt. Met wat meer ervaring zal dit de volgende keer geen probleem moeten zijn. Voor de rest heeft hij de overige 4 proeven heel erg netjes gelopen. Zijn scores waren: 16,20,18,20. Was erg tevreden over zijn werk, de afstanden waren niet kinderachtig in de C. Het waren best uitdagende proeven. Aan het einde van de dag bleek dat de proeven voor veel C-klasse lopers u, hierdoor vielen de scores in de C-klasse laag uit. Boycie werd toch nog 3e met een puntenaantal van 74. 

 

10-09-2016 Sasawot Trophy

Voor het eerst dit jaar georganiseerd de "Sasawot Trophy". Enorm veel geluk met het mooie weer en de organisatie was ook super de hele dag. 's Ochtends waren er 3 proeven voor alle klassen. Ik nam met Boycie deel in de Novice. De proeven waren OWT gericht. Volgwerk werd veel gekeurd, verder moest er regelmatig gemarkeerd worden door de hondjes (en baasjes) en wat blinds op schot kregen ze voor hun kiezen. Na de pauze was er nog een walk-up. Dit was in erg zwaar, maar mooi gebied. En we sloten de dag af met een vijfde proef in het bos. Boycie heeft alle dummy's keurig binnengehaald. Het was ook leuk dat de keurmeesters gelijk feedback gaven. Aan het eind van de dag werd Boycie tweede in de Novice met 83/100 punten. 

 

04-09-2016 Mock Trial Delft

Voor het eerst in onze levens meegedaan aan een Mock Trial. We waren dan ook erg benieuwd wat er deze dag op ons af zou komen. Deze dag werd georganiseerd door de LKN en het leuke was dat ze ook een starters klasse hadden toegevoegd. Een hele mooie gelegenheid om kennis te maken met een Mock trial (veldwedstrijd met dummy's). 's Ochtends kregen we eerst een stukje theorie over wat een Mock Trial is en hoe er gekeurd wordt. Wat ernstige en uitsluitende fouten zijn. Daarna begon de wedstrijd. De starters groep startte met een walk-up. Tijdens de eerste run werden er single marks gegooid voor de honden. De honden die nog in de wedstrijd zaten konden opgaan voor de tweede run, deze bestond uit een dubbele mark, waarbij de laatst gegooide dummy werd weggepakt en geëist werd van de hond om de eerste gegooide dummy op te halen. Het is dan handig als je hond al netjes je hand aanhoudt tijdens het sturen zodat hij de goede ophaalt. Boycie markeerde erg netjes en haalde de dummy's zonder moeite binnen. Tijdens de derde run lagen er langs de kant met hoge begroeiing meerdere dummy's in lijn verstopt. Er werd alleen geschoten, de hond moest het verder zelf oplossen. Ook dit ging prima, uiteindelijk bleven er 3 hondjes over die door waren naar de middagsessie. 's Middags vond er op een ander veld een drijfjacht plaats. De hondjes moesten rustig op post zitten terwijl er met een hoop lawaai een veld werd uitgedreven en er allerlei dummy's door de lucht vlogen en overal en nergens terecht kwamen. Boycie kon gelukkig de rust bewaren en werkte geconcentreerd waardoor het binnenhalen van beide dummy's vlot verliep. Een geweldige ervaring voor ons allebei en aan het eind van de dag bleek ook nog dat Boycie zich het beste had weten te presenteren, een eerste plaats! Erg trots op hem en genoten van z'n rust enerzijds en z'n passie tijdens het werken anderzijds. 

20-08-2016 CDD Borculo

Vandaag een clubdiplomadag gelopen in Borculo. Eigenlijk was het plan om dit jaar alleen wat WT's te lopen in de C-klasse, echter voel ik mij daar niet meer op mijn plaats. Boycie boekt leuke vorderingen in de training en ik heb het gevoel dat we de C-klasse qua niveau inmiddels wel gepasseerd zijn. Ik vind het dan niet eerlijk om in die klasse te blijven hangen en het is ook totaal niet uitdagend voor Boycie. Dus toch op de valreep maar proberen een B diploma te halen, ondanks dat zo'n proevendag niet echt ons ding is. Helaas ging het gelijk mis tijdens de eerste proef, het markeren. Boycie ging als een raket, maar liep bovenwinds en dan wordt het lastig. Hij had even tijd nodig om de dummy te vinden, ondanks dat hij naar mijn mening wel erg netjes in het valgebied zocht. Maar helaas wordt dat niet geaccepteerd tijdens zo'n CDD. Dus onze kansen op een B waren verkeken. De rest van de proeven werden wel allemaal met een voldoende beoordeeld, maar daar heb je dan niks meer aan, volgende keer beter.

 

 

04-06-2016 TW Biddinghuizen

Wederom een teamwedstrijd, nu met een ander team. Het was een warme dag, maar alles verliep zeer vlot en om 12 uur waren we al klaar met alle 5 proeven! Verschil met de vorige teamwedstrijd was wel dat elke hond nu 1 dummy per proef ophaalde en de vorige keer waren dat 2 dummy's per hond per proef. 

's Middags heerlijk onder de boom in de schaduw gewacht op de prijsuitreiking. Ondanks dat de C hond (Boycie) en de B hond echt een wat mindere proef er tussen hadden zitten, waren de scores van de andere proeven wel weer heel goed. Hierdoor wisten we toch nog een derde plaats te behalen!

 

22-05-2016 TW (Teamwedstrijd) Vijfhuizen

Weer een nieuwe belevenis voor Boycie, onze eerste teamwedstrijd. Wel een hele leuke, namelijk met z'n moeder en z'n tante in het team. Welgeteld 1 keer samen geoefend, maar het ging erg lekker! De 3 geeltjes gedroegen zich allen keurig op post, er heerste veel rust. De eerste 3 proeven gingen erg lekker. Wel was het soms echt heel lang wachten voordat we weer aan een volgende proef konden beginnen. De vierde proef was een pittige en ging ietsje minder. Maar de laatste proef ging weer lekker en daarmee hadden we de dag goed afgesloten! Tijdens de prijsuitreiking werd ons team pas als een na laatste opgenoemd, wat betekende dat we een tweede plaats hadden behaald! Een extra leuke afsluiter van deze gezellig dag met mooie proeven! 

 

23-04-2016 WT Bergschenhoek

Onze eerste workingtest(van de FRC). Het was allemaal nieuw voor Boycie, de drukte en de grote hoeveelheden mensen met honden. Dit jaar ben ik van plan om hier en daar wat workingtesten van de rasverenigingen te lopen, zodat hij wat kan wennen aan zulke wedstrijddagen en het lange wachten tussendoor. Ik zie het dan ook als een training. Boycie vond het tussendoor maar saai natuurlijk, hij is op 21 april net 1 jaar geworden, maar als hij mocht werken was hij helemaal in z'n element. Geweldig hoe ze kunnen schakelen tussen rustig wachten en actie. We begonnen met een proef die ietwat minder goed verliep, daarna ging het eigenlijk super. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat we zelfs een 1e plaats hadden behaald met 94/100 punten. 

 

13-03-2016 - CDD Delft

Vandaag hebben Boycie en ik onze allereerste "wedstrijd" gehad. We waren op de CDD (clubdiplomadag) van de FRC. Ons doel was het behalen van een C diploma zodat we dit jaar mee kunnen doen met eventuele teamwedstrijden en workingtesten van de rasverenigingen. 

Dit is gelukt, een mooi C diploma met 45 punten, was ook nog goed voor een tweede plaats.